Home » Mobiliteit » Onze campagnepartners
Mobiliteit

Onze campagnepartners

De campagne Mobiliteit was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

Electrified Ahoy 

Jij denkt nog dat alleen auto’s leuk zijn die lawaai maken? Think again. Tijden veranderen en die suffe elektrische auto van je buurman kan bij elk stoplicht rondjes om je heen draaien. Elektrische auto’s worden steeds leuker en vetter. En ’they are here to stay’! ELECTRIFIED wordt het vetste event op het gebied van elektrische lifestyle. Naast toffe elektrische auto’s zie je er ook bijzondere elektrische motoren, scooters, speed pedelecs en álles om je auto onderscheidend, dikker en sneller te maken. De ‘Main edition’ vindt plaats op het weekend van 22 tot en met 24 oktober in Ahoy Rotterdam. 

World of eMobility 

De wereld is klaar voor beweging, op elektriciteit, waterstof of zonne-energie. Hoog tijd voor een uniek evenement waar bedrijven, wetenschappers, technici, overheden, pers en consumenten samenkomen. Om van elkaar te leren, te inspireren en te versnellen. Samen creëren we een wereld vol innovatieve, duurzame en baanbrekende oplossingen.


ElaadNL 

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt en test de mogelijkheden voor Smart Charging: elektrische voertuigen slim en duurzaam opladen. ElaadNL is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse Netbeheerders. Binnen ElaadNL testen en onderzoeken we manieren om het bestaande energienetwerk optimaal te benutten voor een snelgroeiend aantal elektrische voertuigen. Hierbij onderzoeken we innovatieve oplossingen, praktische toepassingen en maken we inschattingen over toekomstige ontwikkelingen. 

Nationaal kennisplatform laadinfrastructuur (NKL) 

De toekomst is elektrisch! Het Nationaal kennisplatform laadinfrastructuur (NKL) zet zich in voor een toekomstbestendig laadnetwerk voor elektrisch vervoer. De voorwaarde om elektrisch rijden mogelijk te maken en relevant om de doelen uit het Nederlandse klimaatakkoord te halen.  Dit doen we door in partnerschappen kennis te ontwikkelen, te delen en te borgen en relevante partijen te verbinden om de komst van laadinfrastructuur te versnellen. NKL werkt samen met beleidsmakers, kennisinstellingen, netbeheerders en marktpartijen. Altijd met de EV-rijder in het vizier.  

RAI Vereniging 

Koninklijke RAI Vereniging behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten. 

Vereniging Elektrische Rijders 

VER is een vereniging van elektrische rijders en van mensen die daarin geinteresseerd zijn. VER zorgt voor het delen van informatie over elektrisch rijden middels haar site en nieuwsbrieven voor leden. Via haar facebookpagina’s delen elektrische Rijders hun ervaringen. Ook geeft VER cursussen voor beginnende elektrische rijders en voor gevorderden die met hun elektrische auto naar het buitenland willen. De helpdesk van VER geeft binnen een werkdag antwoorden op alle vragen die binnenkomen. We lobbyen om de belangen van elektrische rijders onder de aandacht te brengen van politiek Den Haag en zijn ook mede-gangmakers voor  wereldorganisatie van verenigingen zoals VER, de GEVA. 

ROVER 

Rover is een vereniging van en voor reizigers die zich inzet voor goed openbaar vervoer en een groter OV-aandeel in de totale mobiliteit. Rover streeft naar een doeltreffend, betrouwbaar en vanzelfsprekend OV en maakt als consumentenorganisatie gebruik van haar wettelijk adviesrecht in het overleg met overheden en vervoersbedrijven. Als belangenbehartiger gebruikt Rover publiciteit en protestacties om verbeteringen in het OV te bewerkstelligen. Hiermee is Rover sinds 1971 dé stem van de reiziger. 

CROW 

CROW zorgt er als kennisplatform voor dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld zijn. We werken aan richtlijnen, opleidingen en praktische tools in verschillende vormen zoals online kennismodules, handboeken, meet- en ontwerpinstrumenten en cursussen. Onderdeel van CROW is Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) dat kennisvragen beantwoordt over verkeer en vervoer voor decentrale overheden. Bij CROW KpVV ligt het accent vooral op het beleid en bij CROW op de uitvoering. 

MRA-E 

MRA-Elektrisch (MRA-E) is een samenwerkingsverband van overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht: samen regio Noordwest. MRA-E stimuleert het elektrisch vervoer in deze regio om beleidsdoelen rond luchtkwaliteit en klimaat te realiseren. Belangrijk speerpunt: gezamenlijke aanbestedingen. Zo werden al meer dan 7500 laadpunten via MRA-E geplaatst. Het projectbureau ondersteunt gemeenten bij allerlei projecten, zoals elektrische stadslogistiek, snelladen en beleidsvragen.  

NVDE 

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers. 

Future Of Charging Symposium 

Op 14 oktober komt in het WTC Rotterdam op het Future of Charging symposium alles aan bod over het opladen van elektrische stadslogistiek. Van rij – en oplaadgedrag van trucks en bestelbussen tot beleidskeuzes. Van mega watts en uitwisselbaarheid van apparatuur tot capaciteit van het huidige energienet. Iedereen aan zet is uitgenodigd. Van beleidsmakers tot logistieke bedrijven als vervoerders en verladers. Van onderzoekers en universiteiten tot marktpartijen als operators en producenten. Kom jij ook? Aanmelden kan hier

Thuiswinkel.org 

Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn. We bieden relevante en praktische oplossingen door belangenbehartiging, de keurmerken Thuiswinkel Waarborg, Thuiswinkel Zakelijk en Shopping Secure, onderzoek via ShoppingTomorrow en educatie via Thuiswinkel e-Academy. 

Next article