Skip to main content
Home » Mobiliteit » Elektrisch rijden: hoe kies jij een goede thuislader?
Sponsored

Thuisladers voor elektrische auto’s zijn er in vele soorten en maten. Hoe kies je de juiste? En hoe vind je een goede installateur? “Dat vraagt goede hulp en advisering”, zegt Joury de Reuver, eigenaar van het platform Soolutions. 

“Een derde van alle woningen in Nederland heeft de mogelijkheid voor thuisladen. Dit is gunstig om de druk te verminderen bij de publieke laadpalen en ervoor te zorgen dat elektrische rijders nooit meer afhankelijk zijn.” Welke lader geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Zoals de netaansluiting, of de auto geleased of gekocht is en of er behoefte is aan inzicht in energieverbruik. “Gezien de populariteit van elektrisch rijden alleen maar zal toenemen, willen wij de elektrische rijder in hun behoefte voorzien. Meest gestelde vragen over functies en mogelijkheden van laders, daarover geven wij advies.” 

Hoe werkt het? 

“Sommige mensen willen het liefst zelf online shoppen voor alle benodigdheden, anderen hebben de voorkeur voor advies op maat. Dat laatste kan met bijvoorbeeld onze Charge Configurator. Die biedt een volledige laadoplossing op basis van persoonlijke wensen en behoeftes. We geven een advies over een geschikte lader en zoeken daar gecertificeerde installateurs bij uit ons netwerk. Een laadpaal aan huis versimpelt het leven van een elektrische rijder nog verder.”  

Een laadpaal aan huis versimpelt het leven van een elektrische rijder nog verder

Ditzelfde proces wordt ook aangeboden aan autobedrijven, woningcorporaties en VVE’s. “Om pieken in stroomverbruik te voorkomen, zijn slimme oplossingen nodig in overleg met netbeheerders.” Zo zijn er grote stappen mogelijk naar meer thuisladen. Geen spitsuur bij de publieke laadpalen maar een zorgeloze ervaring aan huis. “Een trend waarbij wij de missende schakel leveren”, aldus de Reuver. 

Next article