Home » Ontwikkelingen » Het hele jaar genieten in je tweede huis
Sponsored

‘s Winters met de skis aan de pistes af en ook in de zomer volop genieten van een prachtige omgeving: een tweede huis in de Alpen maakt het mogelijk.

Sneeuwzekerheid

“Mensen kozen voorheen vooral voor een locatie hoog in de bergen in verband met sneeuwzekerheid. Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor plaatsen waar het hele jaar door activiteiten te doen zijn”, vertelt Jeremy Rollason, directeur van Alpine Homes International. Het bedrijf heeft meer dan tien jaar ervaring in vastgoedinvesteringen in de Alpenregio.

Crans Montana

“Een voorbeeld van zo’n plaats is het Zwitserse Crans Montana. Hier vinden in de zomer een muziekfestival en een pga golftoernooi plaats. En Zell am See in Oostenrijk is een prachtige plek die ook in de zomer niet uitgestorven is. Juist omdat er het hele jaar door lokale bevolking woont, krijg je goed waar voor je geld als het gaat om huisvesting.”

Angela Merkel en Theresa May

Maar er zijn meer goede redenen voor de aanschaf van een tweede huis in de Alpen. Joris Filarski, verantwoordelijk voor de verkoop bij Alpine Homes International, vult hem aan: “Je vindt er veel mountainbike- en wandelpaden en natuurlijk kunnen ook liefhebbers van bergbeklimmen hun hart ophalen. Ik zeg altijd dat de omgeving goed is voor de ziel. De bergen zijn een fantastische plek om jezelf op te laden, de frisse lucht te snuiven en de drukte te ontvluchten. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse minister president Theresa May wandelen ‘s zomers in de Alpen.”

Zwitserland

Ook liefhebbers van luxe kunnen hun hart ophalen; in het populaire skigebied 4 Vallées in Zwitserland werkt Alpine Homes International momenteel aan een nieuw project: La Dixence. Filarski: “Eigenaren skiën straks zo naar de voordeur van hun woning en hebben de beschikking over een thermal spa; natuurlijk verwarmd bronwater afkomstig van een diepte van 1,2 kilometer. Dit wordt onder andere gebruikt voor het zwembad en de jacuzzi. Bovendien is deze locatie een van de laatste projecten in Zwitserland waar eigenaren hun huis niet verplicht hoeven te verhuren als ze er niet zijn. En er is een prachtig uitzicht op de Matterhorn. Wat wil een mens nog meer.”

Wilt u meer informatie of op zoek naar een droomhuis in de Alpen, kijk op www.alpinehomesintl.com.

Next article